נקע בקרסול – נסיבות ודרכי טיפול

מבוא
נקע בקרסול הוא פציעה שכיחה במיוחד. היא יכולה להתרחש במגוון סיטואציות, כמו פעילות ספורטיבית או ביום-יום. כשמטופל נכנס למרפאה ומתלונן על כאב בקרסול, יש לשאול אם זו הפציעה הראשונה. ברוב המקרים, התשובה תהיה "לא". זה מעיד על פגיעה במנגנון שמחזיר את הרגל למקומה. מנגנון זה פועל עם "סיבולת" שגדלה לאחר נקע ראשון. אם המפרק נפגם שוב, הסיכון לפציעות חוזרות עולה.

מהו נקע בקרסול?
>>>>>>>>>>>>נקע בקרסול מתרחש כאשר תנועה חדה או לא שגרתית פוגעת במפרק, ומהמקרה הזה עלול להיגרם קרע ברקמות שמבנות את המפרק. הכשל מתרחש כי הקרסול הוא חלק ממערכת השלד. לכן, הנזק נגרם לעיתים מחוסר תמיכה מספקת של שרירי הטיביאליס אנטריור. שריר זה מתחיל מתחת לברך ומגיע עד לכף הרגל. בנוסף, נחיתה לא טובה על משטח שונה או לא אחיד עלולה לגרום לנקע. ספורטאים, כמו שחקני כדורסל וכדורגל, חשופים לפציעות מסוג זה. זאת מכיוון שהם מבצעים תנועות חדות ופתאומיות.

איך מזהים נקע בקרסול?
ישנם סימנים והתסמינים המצביעים על כך שנגרם נקע בקרסול. הכאב המקומי והנפיחות הם תסמינים מאוד נפוצים, ולעיתים הגוף מתחיל להרגיש חום באותו אזור. בנוסף, ייתכן שהנפגע יחוש חוסר יכולת להניע את הקרסול ללא כאב. כאבים וסימפטומים כמו תיקול, קליקים או קרישה יכולים גם הם להתרחש. במקרה של פציעה חמורה, ייתכן שיהיה צורך בבדיקות רפואיות, כגון אולטרסונוגרפיה או MRI, כדי לקבוע את רמת הנזק ולהשיג אבחנה המדויקת.

דרכי טיפול בנקע בקרסול
בשלב ראשון, טיפול בנקע בקרסול כולל מנוחה מוחלטת למניעת החמרת הפציעה. הטיפול כולל גם קירור האזור הפגוע להפחתת הנפיחות. הקירור אפקטיבי בשעות הראשונות לאחר הפציעה. לאחר יום או יומיים, יש לחמם את המקום. חימום יעזור להזרים דם ולשפר את השיקום. במהלך הימים הראשונים לאחר הפציעה, אסור לבצע פעילות גופנית. רק לאחר מכן ניתן להתחיל בתהליך שיקום, אשר כולל עיסוי, מכשיר טנס חשמלי שיעודד זרימת דם וטיפול פיזיותרפי, שמטרתו לחזוק את המפרק ולשפר את הגמישות והיכולות המוטוריות שלו. במהלך השיקום חשוב להבין שהקרסול זקוק לתמיכה. השרירים בסביבתו צריכים להיות גמישים וחזקים כדי לעזור להתמודד עם העומס. כששריר אינו גמיש, המפרק סופג את העומס. השריר הטיביאליס אנטריור, לדוגמה, הוא אחד מהשרירים המרכזיים שמספקים תמיכה לקרסול, ולכן חשוב לשמור עליו חזק,גמיש ועם טווח תנועה.

תרפיית 4 היסודות ושימוש בכוסות רוח ואבני גוואשה
דרך נוספת לטפל בנקע בקרסול היא באמצעות כלים מעולם הרפואה משלימה. כלים כמו כוסות רוח אבני גוואשה יכולים לשפר את זרימת הדם וההחלמה. בהיבט זה, כוסות רוח עשויות לעזור בפתיחת חסמים בזרימת הדם ולעודד את הדם להגיע למקום בו אנו חפצים במרפא, בעוד אבני גוואשה מסייעות להפחית כאב ולהגביר את הגמישות של השרירים שסביב הקרסול ויסייעו לנו בשיקום שריר הטיביאליס והאקסטנסור דיג'יטורוס לונגוס כשהם מרככים אותם, מרווחים רקמות חיבור ומשנעים דם עם חמצן ותזונה לאזור, כמו בם מפנים פסולת. שילוב של טכניקות אלו יכול להוות פתרון מצוין למי שסובלים מנקע חוזר.

איך לזרז את ההחלמה
כדי לזרז את תהליך ההחלמה, יש לעודד תרגילים שמבוססים על חיזוק וגמישות הברך והקרסול. מומלץ לבצע תנועות סיבוביות של כף הרגל כשאוחזים בבוהן וכמו מציירם עיגולים,כ 50 פעמים לכל כיוון, מומלץ גם לבצע את הפעולות הללו על הרגל השניה הבריאה על מנת לסנכרן עומס, אם היא מספיק עומס שיגרום לרגל אחת לקרוס, צריך להבין כי גם השניה התאמצה , ולבצע את הסיבובים הללו לפני כל פעילות פיזית כאורח חיים.
>הקפדה על עקרונות המטאמטיקה של כח גמישות וטווח ישמרו על השרירים זמינים ואמינים, ולפיכך גם בריאים.